Verkopen via huurkoop

Ontdenk de voordelen van verkopen via huurkoop

Voordelen als verkoper
  • Zeer snel kandidaat kopers
  • Binnen 10 dagen een compromis en voorschot
  • Ontvang maandelijks een inkomen
  • Geen leegstand
  • Geen betalingen van nutsvoorzieningen
  • Vaker ontvangt u de vaste vraagprijs

Wat kost het me om op huurkoopwoningen men vastgoed aan te bieden? Het plaatsen van jouw woning op huurkoopwoningen.be is gratis.
Per aangebrachte lead of aanvraag voor een bezoek, rekenen wij 59€ (excl. btw) aan per klant.
Indien er geen leads of aanvragen zijn, zijn er dus ook geen kosten.

Opgelet: Indien je zelf verkoopt dien je wel met alle documenten in orde te zijn. Dit kan je navragen bij een notaris of aan erkend makelaar.

Er wordt een datum vastgelegd voor een bezoekdag op een specifiek tijdstip (datum en uur).
Hier bij is het aan de verkoper om de bezoekers zelf te ontvangen en rond te leiden. Ofwel stellen we jou in contact met een erkend makelaar in jouw buurt die dit voor jou kan afhandelen.
huurkoopwoningen.be organiseert alleen de afspraken voor de kijkdag.

Voor verdere vragen, kan je ons steeds vrijblijvend contacteren.

Wat is huurkopen precies?

Bij huurkoop wordt er onmiddellijk een compromis opgemaakt tussen koper en verkoper. In deze overeenkomst tussen beide partijen worden alle gegevens opgenomen zoals bijvoorbeeld de huurprijs voor een specifiek bepaalde periode.
Nadat de afgesproken huurperiode is verstreken, wordt het voorschot en de betaalde huurmaanden integraal van de eerder overeengekomen totaalprijs afgehouden.
Je hebt zo als koper dan ook zeer ruim de tijd om alle bankzaken in orde te brengen en je krijgt veel meer tijd om bij het afsluiten van de lening de correcte rentevoet te verkrijgen. Je kan na het aflsuiten van de overeenkomst ook onmiddellijk aan de slag om er jouw droomwoning van te maken door middel van renovatie indien dit nodig zou zijn. Je verliest immers geen enkel budget aan het betalen van huurgelden voor een tussentijdse woonoplossing.
Huurkoop kan op een volledig dynamische manier en in verschillende verhoudingen. Deze worden steeds bij de notaris vastgelegd bij het opstellen van de compromis. Heb je toch nog verdere vragen, contacteer ons gerust.

Zelf een woning te koop?

Heb je zelf een woning te koop en wens je deze als huurkoopwoning aan te bieden? Vul dan ons contactformulier in en wij contacteren jou voor een verdere afspraak.